Ocvrti lignji
Količina za 5 oseb:
1 kg lignjev, 10 dag ostre moke, olje za cvrenje, 1 limona
Postopek priprave:
Lignje očistimo tako da jim izvlečemo prozorni hrustanec in odstranimo drobovino in črnilo odstranimo zunanjo rjavkasto kožico odločimo lovke in vrečjice dobro oplaknemo in odcedimo vrečice zrežemo na 1 cm široke kolobarčke jih povaljamo v moki in na vročem olju hitro ocvremo cvreti jih ne smemo preveč na enkrat da ne shladimo olje ocvrte lignje posolimo ter ponudimo z limono.
Oslič
Količina za 5 oseb:
80 dag do 1k ribjih filejev, sol
10 dag moke, olje za cvrenje, 5 rezin limone,
Pivovo testo: 25 dag moke, 2 dl piva, 4 dag olja, 2 rumenjaka, sneg iz 2 beljakov, sol.
Postopek priprave:
Fileje (2 na osebo) posolimo povaljamo v moki in testu in počasi cvremo. Testo pripravimo kot vsako druga »žvrkljano« testo s snegom, le da temu dodamo še olje, kot tekočino pa uporabimo pivo. Serviramo z rezinami limone, zraven ponudimo 1 izmed pikantnih omak.
Pečena postrv
Količina za 5 oseb:
1-1, 25 kg poljubnih celih rib ali 80 do 100 dag filiranih morskih rib, sol, 8 dag olja, 4 stroki česna, peteršilj, 6 dag moke po želji.
Postopek priprave:
Očiščene na hitro oprane ter osušene cele ribe ali fileje posolimo pomokamo in na vročem olju spečemo. Pečene položimo na krožnik, olju ki nam je ostalo dodamo grobo sesekljan česen in sesekljan peteršilj, prilijemo majhno zajemalko tople vode ali juhe, omako prevremo in jo polijemo po ribah.
Sadna rolada
Količina za 5 oseb:
Testo: 4 jajca, 10 dag sladkorja, 10 dag moke, 1 konzerva mešanega sadja, 2 dag margarine.
Postopek priprave:
Testo pripravimo kot za biskvitno rolado ,nato rolado spečemo. Dobro ohlajeno rulado namažemo s kremo, jo zvijemo in tanko namažemo tudi po vrhu s smetano.
13. 12. 07
10. 12. 07
Naročite se na:
Komentarji (Atom)
