Solata iz stročjega fižola
Količine za 5. oseb
60-70 dag. stročjega fižola
4 dag. Olja,kis,2 stroka česna,sol
Peteršilj.
Priprava
Fižol otrebimo in operemo, ga v slanem kropu skuhamo. Kuhanega odcedimo in stresemo v skledo. Česen stremo, peteršilj sesekljamo, vse stresemo na fižol, dodamo olje in kis in narahlo premešamo.
Indijančki
Količina 10-12 indijančkov
Testo: 4 rumenjaki, 4 beljaki
10 dag. sladkorja
5 dag. škroba (gustin)
5dag. bele mehke moke,
3-4dl sladke smetane
Čokoladna glazura:
Priprava
rumenjake in sladkor (5. dag) penasto umešamo. Stepemo trd sneg iz beljakov in vanj vtepemo še sladkor. K rumenjakom dodamo približno tretjino snega, presejemo moko in škrob ter dobro premešamo. Dodamo še preostali sneg in ga hitro zelo rahlo umešamo v testo. Testo damo v vrečko in oblikujemo enakomerne kupčke na papir, ki smo ga položili na pekač.
Pečemo v srednje vroči pečici
9. 1. 08
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
1 komentar:
Koliko časa pa se pečejo indijančki?
Hvala za odgovor.
Objavite komentar