22. 10. 07

VPRAŠANJA ZA PONAVLJANJE: SOG 1

Opredeli kakovost življenja.
Katera nasprotja so značilna za prehrano v svetu?
Kakšne so značilnosti prehrane povprečnega Slovenca?
Naštej slovenske časopise, ki obravnavajo prehrano ali zdravje in prehrano.
Razmisli, zaradi katerih sestavin uživamo hrano?
Opredeli razliko med energijsko in hranilno vrednostjo hrane.
Na kakšen način izračunamo energijsko in hranilno vrednost hrane?
Na kakšen način izražamo energijsko vrednost hrane?
Katere hranilne snovi vsebuje hrana?
Kje lahko najdemo podatke o energijski in hranilni vrednosti posameznega živila?
Kakšen pomen ima poznavanje hranile vrednosti živil pri načrtovanju obrokov?
Koliko znaša energijska vrednost za posamezno hranilno snov?
Poskusi, razložiti, kako naj bi bili razporejeni obroki hrane čez dan.
Od česa je odvisna potreba po energiji pri različni starosti in spolu?
Kako ocenjujemo hranjenost?
Razloži sestavine hrane.
Kako se hranilne snovi razlikujejo med seboj?
Razmisli o razlikah v prehranjevanju med rastlinami in živalmi.
Delovni zvezek str. 9-20.


Vsem skupaj lep pozdrav in veliko uspeha pri učenju.
Razredničarka

Ni komentarjev: